2017 KPSS ÖABT hangi tarihte, ne zaman, saat kaçta? Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı oturum saatleri

Binlerce öğretmen adayının katılacağı 2017 KPSS ÖABT hangi tarihte ve saat kaçta yapılacak? KPSS ÖABT oturum saatleri ne zaman? ÖSYM Sınav takvimine göre KPSS ÖABT Oturum Saatleri ve uyarılar Kamu Saati adresimizde.

2017 KPSS ÖABT hangi tarihte, ne zaman, saat kaçta? Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı oturum saatleri
15 Temmuz 2017 Cumartesi 10:50

Öğretmen adaylarının gireceği Alan Bilgisi Sınavına 1 gün kaldı. Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı 16 Temmuz 2017 gerçekleşecek. Adaylar ÖABT Oturum Saatlerini merak ediyor. Öğretmen olabilmek için girdikleri ve 17 farklı branştan adayın gireceği ÖABT sınavı saat kaçta başlayacak ve kaçta sona erecek? Detaylar haberimizde. 

2017 KPSS ÖABT saat kaçta yapılacak, kaç saat sürecek?

ÖSYM sınav takvimine göre KPSS ÖABT 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak. Adaylar KPSS ÖABT sınavına saat 10.00'da girecek. 75 dakika sürecek sınav 11:15'de sona erecek. Tek oturum şeklinde yapılacak sınav 17 branşta olacak. Her aday kendi branşı olan sınavın testini çözecek.

ÖSYM, adayların sınava girecekleri okulların kapılarına 1 saat önceden gelmesi gerektiğini böylelikle, herhangi bir sıkıntının yaşanmasının önüne geçileceğini ifade etti. Özellikle ÖSYM'nin 15 Dakika kuralı ile çok sayıda aday mağdur duruma düşmüştü. Bu yüzden sınav alanlarına 1 saat önceden varmaları tavsiye ediliyor.  Adayların, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlamasından en az 1 saat önce, sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekiyor.

Ehliyet ile Sınav Yerine Gelmeyin

Adayların sınava kimlik yerine ehliyet ile gelmemeleri gerekiyor. Çünkü ehliyet ile sınava gelen adaylar sınava sokulmayacak. ÖSYM bu konuda sınava girecek adayları her sınav öncesinde uyarıyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.