2020 KPSS Tarih Konu Dağılımı

Yüzbinlerce adayın memur olabilmek için gireceği KPSS sınavına az bir süre kaldı. Adayların en çok çekindikleri ders şüphesiz Genel Kültür bölümünde bulunan tarih soruları. Lisans Kpss konu dağılımı, Peki KPSS 2020 tarih sınavında nasıl sorular sorulacak? KPSS tarih konuları haberimizde.

2020 KPSS Tarih Konu Dağılımı
Kamusaati
Kamusaati
04 Şubat 2020 Salı 21:11

2020 senesinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'na az bir zaman kaldı. Üniversite'den mezun olup Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olmak için yüzbinlerce kişi gece gündüz demeden çalışıyor. Kamu personeli Seçme sınavı KPSS ye Garanti bir iş için, uzun yıllar aksatmadan maaş almak ve sırtını devlete yaslamak isteyen binlerce kişi KPSS sınavına girecek. Sınava az bir zaman kala sınava girek adayların en çok merak ettiği şüphesiz KPSS tarih sınavında çıkacak sorular. Peki 2020 KPSS Tarih sınavı konu dağılımı ne şekilde olacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS önceki sınavlarında sorulan Tarih sorularında müfderat farklıydı. 30 sorunun sorulduğu tarih sınavlarında en fazla sorunun sorulduğu Atatürk dönemi ile Atatürk İlke ve İnkılapları konularından  olmuştu. 2020 öncesi tarih müfredatında adaylar aşağıdaki konulardan sorumluydu.

3 soru Selçuklular Dönemi ve Öncesi

3 soru Osmanlı Devleti Dönemi

3 soru III.Selim’den İtibaren Türk İnkılabını Hazırlayan Etkenler

5 soru Ulusal Kurtuluş Savaşı

8 soru Atatürk İlke ve İnkılapları

8 soru Atatürk Dönemi: İç Olaylar ve Dış Politika 

Bu sene yapılacak KPSS sınavında ise Tarih branşında adaylar 27 soru çözecek. 27 sorunun sorulacağı yeni müfredatta adayların sorumlu olduğu konular ise şu şekilde;

3 soru Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesinde TürkDevletleri

9 soru Osmanlı Devleti

12 soru Atatürk İlke ve İnkılapları

3 soru Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.