KPSS DHBT sınavı nasıldı, hatalı soru var mı?

4 Aralık 2016 Pazar günü yapılan KPSS DHBT sınaı sona erdi. 40 sorunun sorulduğu KPSS DHBT nasıldı, kolay mıydı, zor muydu? 2016 Kpss DHB hatalı soru ve iptal soru ile ilgili merak edilenler haberimizde.

KPSS DHBT sınavı nasıldı, hatalı soru var mı?
04 Aralık 2016 Pazar 12:00

Binlerce adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DBHT) sona erdi. Sınava giren adaylar KPSS DHBT sınavı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki 2016 KPSS DHBT sınavı nasıldı, hatalı soru var mı? Detaylara kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz. 

4 Aralık 2016 Pazar günü saat 09.302da başlayan KPSS DHBT sınavında adaylara 40 soru soruldu. 2 bölümden oluşan sınavda adaylar ilk bölümde temel bilgiler ile ilgili soruları, ikinci bölümde ise önlisans sorularına yanıt verdi. 1 saat süren sınav saat 10.30'da sona ererken, sınavdan çıkan adaylar soruları tartışıyor. 

Elbette sınavdan çıkan adaylar, KPSS DHBT'de sorulan soruların zorluğunu merak ediyor. Sınavdan çıkan bazı adaylara sorduğumuzda sınavın geçtiğimiz yıllara göre aynı zorlukta olduğunu, karşılaştırma sorularının olduğunu belirtti. Adaylar en çok sınavda sorulan 15 Temmuz ile ilgili sorunun cevabını merak ediyor. 

2 bölümden oluşan Kpss DHBT sınavında adaylar, 40 soruya yanıt veriyor. İlk 20 soru genel bilgilerden gelirken, diğer bölümde ise alan bilgisinden geldi. Peki siz değerli okuyucularımıza soruyoruz. KPSS DHBT sınavı nasıldı?

Hatalı soru var mı?

40 sorunun sorulduğu 2016 KPSS DHBT oturumunda 'hatalı soru var mı?' merak ediliyor. ÖSYM soru ve cevapları henüz açıklamazken, adaylar sosyal medyada soruları tartışıyor. Sizlerde sayfanın sonunda bulunan Yorum kısmına sınav ile ilgili düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 


Etiketler; #KPSS DHBT
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meryem - 8 yıl önce
Valla gerçekten ösym haksizlik yapiyor hem iki sınav ard arda yapiyor hem çok zor soru size personel lazim değilse bizi bukadar ezmeyin buda kul hakkidir
Avatar
Fatma - 8 yıl önce
İmamlik sorusu eksik bir soruydu
Avatar
Ayşe ayse - 8 yıl önce
Böyle sinavmi olur Allah aşkına.insanlari gereksiz saçma ayrıntılarla kafasını yordular.
Avatar
Mustfa - 8 yıl önce
Saçma sapan sorular girdiğimize pişman olduk.biz imamlık sınavına girdik yoksa başka bir şey içinmiş girdik anlayamadım.hac ve namaz konusu vermiyor acaba tecrit hiç yoktu.topu topu 3 4tane k.kerim 3 4 tane siyer sorusu vardı.yaptırdığımız paraya yazık ya
Avatar
Fatih - 8 yıl önce
Ben bugun sabah3 de kalkıp 4 buçuk saat yol gidip.Antep'te sınava girdim.inanın sınavda uykum geldi sorular neydi oyle şimdiki kadrolulara sorsunlar bakalım ne kadar bilecekler resmen insanlarla dalga geçiyorlar okadar yol gidip masraf yapıp o soruları görünce şok oldum yazık çok yazık emeklerimizee
Avatar
sevgi bayri - 8 yıl önce
Kardeslik anlasmasiyla alakali bi soru vardi hatali oldugunu dusunuyorum mekkede ve darulerkamda diye iki ayri secenek vardi
Avatar
nur - 8 yıl önce
2 tane metinden çıkarım sorusu vardı ve hatalı gibiydi ya soruda yada şıklarda hata vardı. inşAllah incelenir
Avatar
Şükran - 8 yıl önce
Hanefi mezhebine göre imam olmasının şartlarından değildir saçma soru değil ki cevap mukim olacaktı mukim yolcu demek oradaki seçenekte kuranı ezberden oluşabilecek kadar bilmesi Fatiha gibi kişi sureleri ezbere bilmesi Orda demiyoki kuranın hepsini ezbere bilmesi demiyo Rıdvan bey.
Misafir Avatar
bur - 8 yıl önce @Şükran
süper ösymden ALLAH razı olsun 4 doğrum var dinle ilgili .