KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek soruları ve cevapları 22 Mayıs 2016

2016 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soruları nasıldı? Öğretmen, uzman, uzman yardımcısı, denetçi, avukat ve düz memur kadrolarına girmek isteyen adayların tamamı 22 Mayıs 2016 Pazar sabah yapılan GK GY sınavlarına katıldı. Peki KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları nasıldı? Geçtiğimiz yıllara göre zor olduğunu belirtilen KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek soru ve cevapları haberimizde.

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek soruları ve cevapları  22 Mayıs 2016
23 Mayıs 2016 Pazartesi 10:54

22 Mayıs Pazar sabahı yapılan KPSS Lisans sınavı sona erdi. 120 dakika süren ve Yüz binlerce adayın girdiği KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 60 soru Genel Kültür, 60 soru Genel Yetenek olmak üzere 120 sorunun sorulduğu KPSS birinci oturum sonrasında, bazı adaylar sınavın zorluğundan şikayet etti.

KPSS Genel Kültür Soru ve Cevapları

KPSS Genel Kültür sınavında adaylar, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi sorularını yanıtlamaya çalıştılar. Geçtiğimiz yıllarda 30 sorunun sorulduğu Tarih sınavında bu sefer adaylara 27 soru soruldu. Genellikle Tarih sorularından müzdarip olan binlerce aday, coğrafya ve vatandaşlık sorularının biraz daha kolay olduğunu ifade etti. Peki KPSS Genel Kültür soruları ve cevapları yayımlandığı anda sitemizden öğrenebilirsiniz.

KPSS Genel Yetenek Soru ve Cevapları

KPSS Genel Yetenek Sınavında adaylar 30 Türkçe ile 30 Matematik sorularına cevap verdi. Türkçe sınavında paragrafların uzunluğundan şikayet eden adaylar, matematik sorularında seçici soruların olduğunu ifade etti. Toplam 60 sorunun sorulduğu KPSS Genel Yetenek soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı.

Sizlerde sınav soruları ile ilgili yorum yapmak isterseniz sayfanın en altında bulunan "Yorum" bölümünü kullanabilirsiniz. 

KPSS 2016 Genel Kültür-Genel Yetenek Soru Kitapçıkları için aşağıdaki linke tıklayınız.

KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek Soru ve Cevap Anahtarı için TIKLAYINIZ



KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları için tıklayınız.

KPSS nasıldı, uzman yorumları

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, tıklayın.


KPSS ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayırca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ

 


Etiketler; #ÖSYM #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nevzat - 8 yıl önce
Çalışmayanlarin çalışanlardan iyi yaptığı saçma sapan Türkçe sorulariyla miletin zamanini çaldılar buda herkesin mutifasyonu alt üst etti
Avatar
Türkan - 8 yıl önce
Yetenek ve kültür sorular ve cevaplar
Avatar
Doğu bora - 8 yıl önce
Türkçede ünlü düşmesi sorusu yanlıştı.her şıkta ünlü düşmesi vardı.
Avatar
Nevzat - 8 yıl önce
Çalışmayanlarin çalışanlardan iyi yaptığı saçma sapan Türkçe sorulariyla miletin zamanini çaldılar buda herkesin mutifasyonu alt üst etti