KPSS nasıldı? 2016 KPSS uzman yorumları

2016 KPSS soruları nasıldı? 16 Ekim 2016 Pazar günü sınava katılan tüm önlisans mezunları ile birlikte 2016 KPSS sorularını yorumluyoruz. Sınava katılan adayların genel bir eğilim belirlemesi için KPSS zor muydu kolay mıydı diye sizlere soruyoruz. Milyonlarca adayın merakla beklediği sorular yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sizce 2016 KPSS nasıldı? İşte tüm ziyaretçilerimizin Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık yorumları ve KPSS uzman yorumları...

KPSS nasıldı? 2016 KPSS uzman yorumları
16 Ekim 2016 Pazar 12:08

Yüzbinlerce önlisans mezununun katıldığı 2016 KPSS Önlisans sınavı 16 Ekim 2016 saat 11.30 itibariyle tamamlandı. Peki 2016 KPSS nasıldı? Sınava katılan adayların sınav sonrası yaptığı yorumlar KPSS'nin zor mu kolay mı olduğunu gözler önüne seriyor. KPSS Türkçe soruları nasıldı, matematik soruları nasıldı veya vatandaşlık soruları nasıldı diyenler sınav sonrası tam bir muamma yaşıyor. Bu haberimizde sizlere 2016 KPSS uzman yorumları ile sınava katılan adayların yorumlarını derledik. Siz de sitemizin en altındaki yorum bölümünden 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz. 

KPSS zor muydu diyen binlerce aday sınava katılıp sınav sonrası genel kültür ve genel yetenek sınavıyla ilgili zor veya kolay yorumu yapıyor. Ancak genel olarak uzmanlar sınav kalitesinin iyi olduğundan bahsediyor. Peki sizce bu durum nasıl?

2016 KPSS SORULARI NASILDI? 

16 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleştirilen 2016 Önlisans KPSS'nin sabah oturumuna tüm adaylar katıldı. Sınava katılan adaylar matematik sorularında zorlandıklarını, özellikle problemlerde çok kafa yorduklarını, buna rağmen genelde iki şık arasında kaldıklarını belirten adaylar Türkçedeki anlam sorularının bazılarında takıldıklarını da sözlerine eklediler.

KPSS'ye katılan adaylar özellikle güncel bilgiler sorularında çok düşündüklerini, bu soruların sorulacağına ihtimal vermediklerini de belirttiler. 

KPSS UZMAN YORUMLARI

Sınava katılan uzman öğretmenler kendi branşlarıyla ilgili 2016 KPSS'yi değerlendirdi. 2016 KPSS uzman yorumları şöyle:

KPSS Türkçe nasıldı?: Türkçe sınavlarında her sene seviyenin biraz daha zorlaştığını gözlemliyoruz. 2016 YGS ile başlayan anlam sorularını zorlaştırma hadisesi ALES ve KPSS Önlisans birlikte devam etti. ÖSYM artık okuyan, okuduğunu yorumlayan birey tipi istiyor. Bu sebeple KPSS Türkçe soruları için de çıkan soruların kaliteli olduğunu düşünüyorum. 

KPSS Matematik nasıldı?: 2016 KPSS'de sorulan matematik sorularının kaliteli olduğunu düşünüyorum. Her sene yapılan sınavlarda olduğu gibi orta güçlükte bir sınavdı. Başarılı aday ile başarısız adayı ayırt etmek için ideal sorular soruldu. Özellikle problemler sorularının adayların hızlı düşünme, pratik davranma becerilerini ölçtüğünü, iyi paragraf çözebilen öğrencilerin bu soruları da rahatlıkla yapabileceklerini belirtti.

Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık nasıldı?: Her sene olduğu gibi bu sene de bilgiyi ve yorumu ölçen bir sınav oldu. Ancak daha güncel, toplumun tamamını ilgilendiren sorular olmasını beklerdim. KPSS güncel bilgiler zor muydu diye birçok öğrenciden telefon alıyoruz. şunu belirtmeliyim ki, güncel bilgiler soruları rastgeledir. Yani sizin mükemmel derecede gündemi takip etmeniz gerekiyor. Hem ders çalışıp hem de gündemi takip etmek maalesef zor. Bu sebeple bu sorular birazcık şans eseri diyebiliriz.

Siz de 2016 KPSS yorumlarınızı sayfanın en altında yer alan yorum bölümünden yapabilirsiniz.


KPSS Önlisans Soru ve Cevapları için TIKLAYINIZ

KPSS Soruları nasıldı? Kolay mıydı, Zor muydu? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


KPSS ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayırca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aynur - 8 yıl önce
Hangi emekten bahsediyorsunuz 60 puanla atananlarin emekleri mi 79 la bakakalanlarin mi.Birakin bu Nabi Avci soylemlerini isinize bakin lafla peynir gemisi yürúmez
Avatar
murat akçam - 8 yıl önce
Türkçe dördüncü soru hatalı.
Avatar
ismail - 8 yıl önce
heryerde oldugu gibi öğretmenler acıtasyon peşinde.ne kadar aşağılık bir melek grubu ya size özel kpss yapılıyor yinede ağlıyorsunuz. zavallılar..
Avatar
dilan abay - 8 yıl önce
Türkçede hangisinde ünlü düşmesi yoktur diye bir soru var. 4 şıkta yokken bir şıkta var
Misafir Avatar
Ferhat - 8 yıl önce @dilan abay
Hayır o soruda ünlü düşmesi vardı. bekliyorum kelimesini açarsak Bekle-iyorumdan türetilmiş ve e düşmüş
Misafir Avatar
x - 8 yıl önce @dilan abay
güzel espri soru hakkında sana katılıyorum
Avatar
orhan aktaş - 8 yıl önce
arkadaşlar tarih kısmı 2014 e göre daha kolay gelebilir ( tabi çalışana göre ) ama bilin ki tarihte yine 5-6 sorunun eleyicilik özelliği vardı.gelegelelim türkçeye 26 türkçe sorusunu 45 dk ya çözdüm.Türkçe zordu ama çok şükür fazla zamanımı almasına rağmen doğru yanlış oalarak 22-4 yada 23-3 şeklinde gelecek Allah nasip ederse.matematik zaman yetmedi diye 13 soru yapabildim mat ta 12 doğru 1 yanlış şeklinde oldu..genel kültür ise toplam da 50,25 net var toplamda ise 83 yada 83,25 net şeklinde birşey gelecek Allah nasip ederse..puan nasıl gelir onu bilemem çünkü çok söylenti var..Hepimizim hakkında hayırlısı inşaAllah..
Misafir Avatar
tufan - 8 yıl önce @orhan aktaş
orhan bey hangi lise cıkıslısınız
Avatar
Sevcan - 8 yıl önce
Soruların zorluğuna kolaylığına takılmayın derim, totalde iyi bir emek veren arkadaşlar atanacaktır, önemli olan yıl boyu verilen emek, ama doğru emek
Avatar
Sevcan - 8 yıl önce
Soruların zorluğuna kolaylığına takılmayın derim, totalde iyi bir emek veren arkadaşlar atanacaktır, önemli olan yıl boyu verilen emek, ama doğru emek
Avatar
adam - 8 yıl önce
Türkçe 24 mat 13 gk de 38 net ama eğitim 58 net ne olur acaba