KPSS tercihleri bir haftadır açıklanamıyor!!!

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?, Kpss Lİsans Tercihleri neden açıklanmıyor?, KPSS tercihleri ne zaman açıklanacak?, 2019 KPSS tercihleri nezaman açıklanacak, Kpss Kaç aday tercih yaptı, Tercihler ne zaman açıklanır? KPSS tercih sonuçlarının açıklanması için ne bekleniyor, 2019 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, KPSS lisans tercih sonuçları

KPSS tercihleri bir haftadır açıklanamıyor!!!
Admin
Admin
26 Temmuz 2019 Cuma 21:27

Önceki Yıllarda 2 iş gününde açıklanan KPSS tercihleri bir haftadır açıklanamıyor!!!

2019/1 KPSS tercihlerinde çok az kadro yer aldı. Ancak sonuçlar bir haftadır açıklanmıyor. Tercihlere internet üzerinden alındığı için 1 günde açıklanması gereken sonuçların geciktiriliyor olması ÖSYM'nin kurumsal imajını zedelemektedir. Ayrıca, Üniversite tercihi yapacak bazı adaylar da, YKS tercihleri için 2019/1 KPSS tercih sonuçlarını beklemektedir.

2019/1 KPSS tercih işlemlerinde toplam 1014 kadro yer aldı. Tercih işlem ücreti olarak da 20 TL alındığı için, az sayıda aday tercihte bulunmuştur.

Diğer taraftan, 9 Temmuz'da başlayan 2019/1 KPSS tercihlerine başvurular 18 Temmuz'da sona ermiştir. Bugün itibariyle, tercih işlemlerinin üzerinden 8 tam gün geçmiştir.

Üniversite tercih işlemlerine başvurular ise 23 ila 29 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır. Sayısı az da olsa, KPSS'den yüksek puan alan bazı adaylar, üniversite tercihleri için 2019/1 KPSS tercih işlemlerinin sonuçlarını beklemektedir.

ÖSYM'nin, 1014 kadro için, sonuçları, 8 gündür açıklayamamış olması, Başkanlığın daha önceki zamanlarda 2 günde sonuç açıkladığı düşünüldüğünde, bir performans düşüklüğü göstergesidir. Her gün daha iyi bir noktaya gitmesi gereken ÖSYM Başkanlığının, 3 yıl önceki hızında olamaması iyi bir veri değildir.

Başvurular internet üzerinden alındığı için 1 günde açıklanması gereken KPSS tercih sonuçlarının, daha fazla geciktirilmeden ve ÖSYM'nin güvenilirliği daha fazla zedelenmeden açıklanması gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.