Yavuz Sultan Selim'in 500 yıllık hilafet kaftanı ziyarete açıldı

Yavuz Sultan Selim'in 500 yıllık hilafet kaftanı sandukasının üzerine örtüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından kaldırılan kaftan ziyarete açıldı.

Yavuz Sultan Selim'in 500 yıllık hilafet kaftanı ziyarete açıldı
20 Nisan 2017 Perşembe 09:15

Osmanlı Devleti'nin ilk halifesi 9. padişah Yavuz Sultan Selim'in, 500 yıllık kaftanı emin ellerde.  Mısır Seferi dönüşünde giydiği ve 'Öldüğümde mezarımın üstüne örtüle' diye vasiyet ettiği 500 yıllık kaftanı, 12 yıl aradan sonra Yavuz Sultan Selim Türbesindeki sandukayı çevreleyen vitrin düzeneğine yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından kaldırılarak ziyarete açıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı kaftan ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

 "Yavuz Sultan Selim Türbesindeki sanduka üzerinde sergilenen Yavuz Sultan Selim'in kaftanı, fiziki durumunun zayıf olması nedeniyle 2005-2006 arasında Milli Saraylar Tekstil Atölyesine götürüldü. Restorasyon ve konservasyonu yapıldıktan sonra uygun muhafaza, güvenlik ve teşhir şartları olmaması nedeniyle türbedeki yerine konulmadığı için müze müdürlüğü deposunda muhafaza edildi. Ancak eser bozulmaya müsait olduğu için sanduka üzerine hazırlanacak düz cam bir düzenek üzerinde sergilenmesine karar verildi. Bunun üzerine kaftan, 2016 Şubat ayında İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü'ne nakledildi" ifadeleri kullanıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.