18 üniversitenin rektörlük yarışı!

Önümüzdeki Haziran ayı üniversiteler için de sıcak ve hareketli geçecek. Aralarında İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi ve Dokuz Eylül'ün de bulunduğu 18 üniversitede rektörlük seçimleri olacak.

18 üniversitenin rektörlük yarışı!
04 Mayıs 2016 Çarşamba 10:00

Bu yaz herkes için sıcak geçecek. Haziran ayı özellikle üniversiteler için hareketli geçecek. Haziran ayında 18 üniversitede rektörlük seçimleri var. Rektörlük yarışı başladı ve 9 rektör bu yarışa katılamayacak.

Haziran ayında aralarında İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi ve Dokuz Eylül Üniversi'nin de bulunduğu 18 üniversitede rektörlük seçimleri olacak.

18 üniversitede rektörlük seçimleri olacak. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008 ve 2012 yıllarında bulundukları üniversitelere atanan rektörlerin görev süresi doluyor. Yeni rektörler seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

9 Rektör Tekrar Aday Olamayacak 

YÖK Kanunu'na göre aynı isim rektör olarak 4'er yıllık sürelerde iki kez görev yapabiliyor. Bu kapsamda, 9 üniversitenin rektörleri görevde iki dönemlerini doldurdukları için bir daha rektörlük yarışına katılamayacaklar. İki dönem görev yapıp görev süresini dolduran isimler içinde en dikkat çekeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, diğer isimler ise şöyle:

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek


2012'de göreve gelen ve aralarında Boğaziçi, İTÜ rektörlerinin de bulunduğu 9 isim rektörlük görevinde ilk dönemini tamamlayacak. Bu isimlerin rektör seçimlerinde tekrar aday olma hakkı bulunuyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal yeniden aday olacağını açıkladılar.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.