AYM'den Mülakatla Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınmasına Konusunda Önemli Karar

AYM'den Mülakatla Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınmasına Konusunda Önemli Karar AYM dE Sözlü Sınala işe Alım AYM den Flaş PÖH Kararı Anayasa Mahkemesi Kararları

AYM'den Mülakatla Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınmasına Konusunda Önemli Karar
Admin
Admin
29 Kasım 2019 Cuma 11:48

AYM'den Mülakatla Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınmasına Konusunda Önemli Karar

AYM'den Mülakatla Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınmasına Konusunda Önemli Karar AYM dE Sözlü Sınala işe Alım AYM den Flaş PÖH Kararı Anayasa Mahkemesi Kararları

Bilindiği üzere, 2016 yılında yapılan düzenlemeyle, Sağlık Bakanlığı teşkilat kanunda değişiklik yapılmıştı. Yapılan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığına, merkezi yerleştirmeyle alım yapma imkanına ilave olarak Mülakatla da personel alma imkanı tanınmıştı.

AYM'den sözlü sınavla sözleşmeli sağlık personeli alınmasına dair önemli karar ile ilgili görsel sonucu

Sağlık Bakanlığı ise kamuoyu hassasiyetini, işsiz adayların tepkisini dikkate alarak, bugüne kadar mülakatla sağlık personeli almadı.

Sağlık Bakanlığına,sözlü sınavla la da sözleşmeli  personel alma imkanı tanıyan düzenlemenin iptali Ana muhalefet partisince istenmiştir.

Anayasa Mahkemesi, Sağlık Bakanlığının sözlü sınavla sözleşmeli personeli alabilmesinin Anayasa aykırı olmadığına ancak, sözlü sınava ve yerleştirmeye dair esasların kanunda değil yönetmelikte yer almasını öngören düzenlemenin ise Anayasa aykırı olduğuna karar verdi.
MADDE 45/A- (Ek: 3/10/2016-KHK-676/76 md; Aynen kabul: 1/2/2018-7070/62 md.)
(1) Bakanlık ve bağlı kuruluşları, merkez teşkilatları hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamında güçlük çekilen yerlerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca ilgili mevzuatı gereği kura ile ataması öngörülenler dışında 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında yer alan unvanlarla vize edilmiş pozisyonlarda bu maddede öngörülen şartlarla sözleşmeli personel istihdam edebilir.
(2) Bu kapsamdaki sözleşmeli  personeli Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılacak yerleştirme ile atanabileceği gibi pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre KPSS puanı esas alınarak Bakanlık tarafından yapılacak mülakatla da atama yapılabilir. Sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
(3) Bu madde uyarınca atanan sağlık personeli dört yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli  veya eşlerden birinin sözleşmeli diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.