FETÖ üyesi 4 bin akademisyen açığa alınacak

Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk olarak devlet üniversitesinde görevli FETÖ/PDY ile bağlantılı 4 bin akademisyenin açığa alınacağı belirtiliyor. Peki hangi üniversitelerden hangi akademisyenler açığa alınacak? Açığa alınan akademisyenlerin unvanları neler? Görevden alınan akademisyenlerin isimleri neler?

FETÖ üyesi 4 bin akademisyen açığa alınacak
21 Temmuz 2016 Perşembe 11:17

Darbe girişimi kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen 4 bin akademisyen açığa alınacak. Peki hangi üniversiteden hangi akademisyenler açığa alınacak? Açığa alınacak 4 bin akademisyenin devlet üniversitelerinde görev yaptığı belirtiliyor. Görevden alınan akademisyenlerin isimleri belli mi?

15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde başlayan darbe girişiminin başarıyla püskürtülmesinin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan FETÖ'cü personeller teker teker görevinden alınıyor. Dün MEB'e bağlı 6 bin personelin görevden alınmasından sonra bugün de YÖK tarafından 4 bin akademisyenin açığa alınacağı iddiaları gündemde dolaşıyor. Peki iddia edilen habere göre hangi üniversiteden hangi akademisyenler açığa alınacak? Açığa alınacak akademisyenlerin unvanları neler?

OHAL'in ilanından sonra FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk aşamada devlet üniversitelerinde çeşitli unvanlarda görev yapan 4 bin akademisyenin açığa alınacağı iddia ediliyor. 

16 Temmuz'dan bu yana kamuda açığa alınan personel sayısı toplamda 60'ı buldu. Açığa alma işlemlerinin devam etmesi bekleniyor.  

Öte yandan dün öğlen saatlerinde YÖK'ün istifasını istediği bin 577 dekan da istifa etmiş ve aslında YÖK'ün görevden alma dalgasının ilki dün yaşanmıştı. Dekanlıktan istifa eden akademisyenlerin de içinde bulunduğu 4 bin akademisyenin görevden alınması bekleniyor. 

YÖK, görevden almaları kolaylaştırmak adına YÖK'te yapılan toplantıda 193 üniversiteden 165 rektör çağrıldı. Akabinde YÖK tarafından tüm akademisyenlere yurt dışı yasağı konulmuş, yurt dışındaki akademisyenlerin de ülkeye dönmeleri istenmişti. 

GÖREVDEN ALINAN AKADEMİSYENLERİN İSİMLERİ  - ÜNİVERSİTELERİ

  Görevden alma işlemi henüz gerçekleşmedi. Görevden alınacak akademisyenler, görevden alınan üniversite görevlileri yayımlandığında buradan bildireceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat - 8 yıl önce
Bu Feto ve yandasları memlekete hainlikten baska ise yaramazlar hepsi temşizlensin temizlik imandandır
Avatar
sizden korkuyorum - 8 yıl önce
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyelere aittir.