YÖK'ten yurtdışında görevlendirilecek 100 okutman alımı ilanı

YÖK, yurt dışındaki üniversitelerin belirtilen bölümlerinde görevlendirilmek üzere okutman alımı yapacağını duyurdu.

YÖK'ten yurtdışında görevlendirilecek 100 okutman alımı ilanı
08 Mart 2018 Perşembe 12:52

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışındaki üniversitelerin belirtilen bölümlerinde görevlendirilmek üzere okutman alımı yapacağını duyurdu.

YÖK'ün resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruya göre, yurtdışında bulunan üniversitelerin Türkoloji kürsülerinde/yabancı dil bölümlerinde veya Türkiye Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu kapsamında görevlendirmek üzere okutman alımı yapılacak.

Duyuruya göre, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren okutman ihtiyacının karşılanması amacıyla Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararına istinaden sınavla 100 okutman seçilecek.

Söz konusu sınavla ilgili başvuru şartları, süresi, şekli, yurt dışında görevlendirmeye dair usul ve esaslar ile diğer hususlara Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasından ulaşılabileceği bildirildi.

Sınavla belirtilen niteliklere sahip öğretmenler ve öğretim elemanları arasından yapılacak 100 (yüz) Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi/Okutman alımları için başvurular 20 Mart 2018 tarihine kadar yapılabilecek. MEB merkez ve taşra teşkilatlarında görevli öğretmenler kadrolarının bulunduğu İl MEM'lere, üniversitelerde görevli öğretim görevlileri üyeleri ise ilgili birim amirliklerine başvuruda bulunacak. Üniversite ilgili birim amirlikleri başvuru belgelerini 21-27 Mart 2018 tarihleri arasında rektörlüklere gönderecek.

Kılavuz için  TIKLAYINIZ .

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.