İstanbul'da fuhuş çetesi çökertildi

İstanbul'da yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptıran çete, polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile çökertildi. Polis ekiplerinin fuhuş çetesini 5 ay takip ettiği belirtildi.

İstanbul'da fuhuş çetesi çökertildi
13 Kasım 2015 Cuma 23:05

İstanbul'da yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptıran çete, polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile çökertildi. Polis ekiplerinin fuhuş çetesini  5 ay takip ettiği belirtildi.

Fuhuş çetesi yurt dışından getirdikleri yabancı uyruklu kadınların pasaportuna el koyup zorla fuhuşa zorluyordu. Güvenlik güçlerinin 5 ay boyunda fiziki ve teknik takip ile takip ettiği çeteye baskın yapıldı. Yapılan baskında fuhuş çetesinin yöneticilerininde arasında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Çete tarafından zorla tutulan 32 yabancı uyruklu kadın polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne getirilen şüphelilerin sorgusunun devam ettiği bildirildi. 


Çete üyelerinin yabancı uyruklu kadınları, yurtdışından çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, hizmetçi gibi işler için kandırarak getirdikleri ve daha sonrasında borçlandırarak pasaportlarına el koyduğu ve zorla fuhuş yaptırdıkları iddia ediliyor. Polis ekiplerinin 'mağdur' sıfatıyla kurtardığı kadınların ifadelerini alıp ülkelerine gönderecekleri belirtildi. 


Zanlıların sorgusunun devam ettiği ve gözaltında bulunan kişi sayısının artacağı ifade ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.