PKK ateşkese mi hazırlanıyor?

PKK'nın son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine ateşkese hazırlandığı iddia ediliyor.

PKK ateşkese mi hazırlanıyor?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

PKK tarafından önceki gün yapılan bir açıklamada AK Parti'ye karşı yeni bir planları olduğu, bu konuda yaşanan tüm gelişmeleri lehlerine çevirecek bir hamleye hazırlandıkları belirtilmişti. Bir süredir ağır kayıp veren aynı zamanda uluslararası baskı gören PKK'nın seçimlerde ateşkese hazırlandığı belirtiliyor. 

Uluslararası camiadan gelen bir biri ardına açıklamalar PKK konusunda batının yalnızca IŞİD perspektifinde düşünmediğini belirtirken siyasal anlamda köşeye sıkışan PKK'nın yeni bir alan açtığı iddia ediliyor. ABD'nin IŞİD'e yoğunlaşma yönündeki baskısı nedeniyle PKK'nın seçimde ateşkes ilan edeceği belirtiliyor.

Öte yandan PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden bir isim dün yaptığı açıklamada HDP'nin seçim zaferi için çalışacaklarını belirtmişti. Yapılan açıklamalar yeni bir ateşkesin geleceği şeklinde yorumlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.