PKK'lılar Suriye'ye Kaçıyor

Kış döneminde Kandil'in daha da güvensiz olduğunu düşünen PKK'nın üst düzey isimlerinin Suriye'ye kaçtığı belirtiliyor.

PKK'lılar Suriye'ye Kaçıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Uzun süredir devam eden sınırötesi hava operasyonları nedeniyle Kandil'i boşaltmaya başlayan PKK militanlarını Suriye'de konuşlandırmaya başladı. İddialara göre Kandil Zap gibi kamplarını boşaltmaya başlayan militanlar Kobani ve çevresindeki ABD koruması altındaki alanda varlıklarını sürdürecek.

Öte yandan sınır ötesi operasyonlar içine Kuzey Suriye'yi de dahil etme tartışmaları devam ederken çok sayıda spekülasyon yayılmaya devam ediyor. Kandil bölgesinden yoğun bir ayrılış tespit eden istihbarata birimleri Duran Kalkan, Bahoz Erdal ve Murat Karayılan gibi isimlerin farklı bölgelere kaçtıklarını belirledi. İddialara göre Karayılan İran'a, Kalkan ve Fehman Hüseyin de Suriye'ye geçti

Öte yandan koalisyon, Esad ve Rusya tarafından art arda bombalanan Rakka'da barınamayan IŞİD'in de Irak'a geçtiği ifade ediliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.