Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mustafa Çufalı atandı - Prof. Dr. Mustafa Çufalı Kimdir?

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın Atanması Hakkında Karar, bugünkü 16 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mustafa Çufalı atandı - Prof. Dr. Mustafa Çufalı Kimdir?
16 Mart 2018 Cuma 08:55

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’nın Atanması Hakkında Karar (No: 2018/2), bugünkü 16 Mart 2018 tarihli ve 30362 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığından:
Karar Sayısı : 2018/2

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI atanmıştır.

Prof. Dr. Mustafa Çufalı Kimdir?

1962 yılında Gökçebey’in Uzunahmetler köyünde doğdu. İlkokulu Zonguldak Merkez ve Gökçebey’de, ortaokul ve liseyi Devrek’te okudu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nde bir yıl okuduktan sonra 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girdi. 1988 yılında buradan mezun oldu.

1990 yılında Polis Akademisi’ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Aynı yıl eğitim amacıyla İngiltere’ye gönderildi. Nottingham Üniversitesi’nde beş yıl eğitim gördü.

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanlarında yaptı. 1995 yılında Türkiye’ye döndü. Siyasi Tarih alanında 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2007’de Doçent, 2012’de Profesör oldu.

Litvanya, Suriye, Azerbaycan, Macaristan, Kırgızistan, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde Türkçe ve İngilizce dersler verdi, konferanslara konuşmacı ve oturum başkanı olarak katıldı.

Türkçe ve İngilizce olarak birçok dergi ve kitapta makaleleri ve kitap bölümleri yayınlandı; ulusal ve yerel TV programlarına katıldı. Tarih alanında yayınlanmış 6 adet kitabı bulunmaktadır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’nın Atanması Hakkında Karar (No: 2018/2) için TIKLAYINIZ.


16 Mart 2018 tarihli ve 30362 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.