'HAVELSAN'a 2016 Savunma Sanayi Ödülü

HAVELSAN, ABD-Türkiye İlişkileri 35. Yıllık Konferansında "2016 Savunma Sanayi Ödülü"ne layık görüldü.

'HAVELSAN'a 2016 Savunma Sanayi Ödülü
02 Kasım 2016 Çarşamba 17:54

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Washington'da düzenlenen konferansta HAVELSAN, Türk-Amerikan ilişkilerine ve bölgesel teknolojik gelişmelere verdiği destek nedeniyle ödüllendirildi.

HAVELSAN, bu yıl 35incisi düzenlenen Türk- Amerikan Konseyi (ATC) toplantısı sırasında 2016 yılı Savunma Sanayi ödülüne layık görüldü. Düzenlenen törende HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Taner Düvenci ödülü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan'dan aldı.

Töreninde konuşan Öztekin, ödüle layık görülmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, HAVELSAN'ın üstlendiği köprü görevine vurgu yaptı ve Türk- Amerikan Konseyi’nin çalışmalarında başarılar diledi.

HAVELSAN’ın Amerika ile ilişkileri ise uzun soluklu proje ve işbirliklerine dayanıyor. Amerikan hükümeti de dahil olmak üzere tüm yasal onayların tamamlaması ile kamu ve özel sektör için görsel destek ürünleri sağlayıcısı Quantum 3D, geçtiğimiz ay yüzde yüz Türk sermayeli bir HAVELSAN iştiraki haline gelmişti. Böylece Silikon vadisindeki gelişmelere dahil olan HAVELSAN,  simülasyon ve görüntü işleme konularında da görüntü üreteçlerini de özgün olarak sağlama avantajına sahip oldu.

HAVELSAN’ın Amerika’daki diğer faaliyetleri, 2003 yılında sözleşmesi imzalanan ve referans proje olarak kabul gören Barış Kartalı’nı ve 2009 yılında başlatılan GENESİS projesini de kapsıyor. HAVELSAN, Barış Kartalı projesinde Amerikan devi BOEING ile işbirliği yaparak ve projedeki iş payını sürekli artırarak önemli bir başarıya imza atmıştı.  GENESİS projesinde de RAYTHEON firması ile yapılan işbirliği, iki ülke sanayisini bir araya getiren bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor.


Etiketler; #havelsan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.