Türk firmaları, dünyada milyar dolarlık ticaret hacmine sahip oyun eğlence sektörü için yerli mühendis ve kaynakla geliştirdikleri hareketli simülasyon teknolojilerini 4 kıtaya ihraç etmeye başladı.
Türk firmaları, dünyada milyar dolarlık ticaret hacmine sahip oyun eğlence sektörü için yerli mühendis ve kaynaklarla geliştirdikleri hareketli simülasyon teknolojilerini 4 kıtaya ihraç etmeye başladı.
Üç kilogramdan 14 tona kadar her türlü ortamı modelleyebilen simülatörler, adrenalin bağımlısı oyun severler için yepyeni heyecanlar yaratıyor.
Amega teknoloji firması Ar-Ge Müdürü Ömer Faruk Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistteki heyecanı tecrübe edinmek isteyen "Formula 1" ve çeşitli ralli yarışlarının hayranlarının, hareketli simülatörlere büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.
Özdemir, 5 yıldır yerli mühendis ve yerli kaynaklarla hareketli simülasyon teknolojileri üzerine Ar-Ge çalışması yürüttüklerini belirterek, bu ürünlerini yurt dışı pazarlara açtıklarını bildirdi.
"Yazılımlarımız, mekanik tasarımlarımız ve güvenlik önlemlerimizle Avrupalı rakiplerimizle yarışır kalitede ürün geliştiriyoruz" diyen Özdemir, bu ürünlerin 3 kilogramdan 14 tona kadar her türlü ortamı modelleyebildiğini anlattı.
Hareketli simülasyon platformları arasındaki yarış simülatörlerinin, dünyada büyük bir sektör olduğunu, ciddi oyun olarak adlandırıldığını ve gerçek tabanlı olduğunu aktaran Özdemir, araştırma ekiplerinin bu alanda büyük bir Ar-Ge birikimine sahip olduğunu ve 4 kıtaya ihracat yaptıklarını belirtti.
Ömer Faruk Özdemir, Arap yarımadasından Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt; Uzak Doğu'dan Çin, Kore, Tayvan, Afrika'dan Etiyopya, Avrupa'dan Fransa, İtalya, İngiltere, Türk Cumhuriyetleri ve ABD'ye hareketli simülasyon teknolojisi sattıklarını ve dünya genelinde ticaret hacmi 1 milyar lirayı bulan bu sektörde yıllık 3,5 milyon liralık ihracata ulaştıklarını söyledi.