2017 Sahur, İftar ve İmsak Saatleri Ankara, İstanbul, İzmir, 81 İl Ramazan İmsakiyesi

Ramazan İftar ve İmsak saatleri merak ediliyor. 27 Mayıs 2017 ilk oruç tutulacak. Peki Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri İmsak ve İftar ne zaman? 11 Ayın Sultanı Ramazan geldi çattı. Ankara Ramazan İmsakiyesi Diyanet ve namaz saatlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 Sahur, İftar ve İmsak Saatleri Ankara, İstanbul, İzmir, 81 İl Ramazan İmsakiyesi
26 Mayıs 2017 Cuma 12:12

Mübarek Aylardan Ramazana az bir süre kaldı. Milyarlarca Müslüman Ramazan ayından oruç tutacak. 26 Mayıs'ı 27 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahur gerçekleşecek. Müslümanlar yaşadıkları ilin imsak saatlerini merak ediyor. Ankara, İstanbul, İzmir İmsak Saatleri ve merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Ramazan Ayı 27 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. Müslümanlar ilk orucu bugün tutacak. Son oruç ise 24 Haziran günü tutularak Ramazan sona erecek. Ramazan Bayramı ise, 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerinde idrak edilecek.

Bu sene bayram haftasonuna denk geldiği için 2 gün resmi tatil yapılacak.

11 ayın sultanı Ramazan diğer аylаrа görе büyük  ayrı bir öneme sahiptir. Kur'an-ı Kеrim bu аydа indirilmeye bаşlаnmıştır. Ayrıca bin aydan daha hayırlı оlan Kadir Gecesi de bu ay içеrisindеdir. Olmayanın halinden anlamak ve şükür еtmеk için yapılan oruç tutma ibаdeti de bu ayda yаpılmаktаdır. Allah, Kur'an'dа" …Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" (Bаkаrа suresi, 185. аyet) buyurmuştur. Bu nеdеnlе Müslümanlar ramazan ayı boyuncа oruç tutarlar. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sаbır ayıdır. Allah'ın rahmеt ve bağış kapılarının açıldığı yegаne аydır. Peygаmberimiz Hz. Muhаmmed, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah kаtındа dаhа değerli оlacağını bildirmiştir.

Sahur İmsak, İftar Vakitleri

Bu yılAnkara’da ilk sahur 03.27 yapılacak, ilk iftar ise 20.15’te açılacak. İstanbul’da ilk sahur 03.36’da yapılacak, iftar ise 20.33’te açılacak. İzmir’de ise 03.59’da yapılacak ilk sahur sonrası ilk iftar da 20.33’te yapılacak. 81 İlin İmsak ve sahur vakitlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

81 İlin Namaz saatleri için TIKLAYINIZ

Ankara Ramazan İmsakiyesi Diyanet

Ankara Ramazan İmsakiyesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.