Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Yılı Kurum İçi Naklen (K.K.Ö.) Giriş Sınavı

Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan ilanda kurum içi naklen personel alımı yapacağı bilgisini verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Yılı Kurum İçi Naklen (K.K.Ö.) Giriş Sınavı
01 Ağustos 2017 Salı 16:15

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 Yılı Kurum İçi Naklen (K.K.Ö.) Giriş Sınavı'na yönelik ilan yayımladı. İlanda Başkanlıktaki teşkilatlarda çalışanlarından Kur’an kursu öğreticisi kadrolarına geçmek isteyenlere yönelik 200 kadro oluşturdu. MBSTS puan sırası esas alınarak yapılacak.

Başvuru yapmak isteyenler Başkanlığın merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine istenilen belgeler ile müracaat edecek. 

8 Ağustos 2017 saat 16:30'a kadar başvurular devam edecek. Başvurular birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığın DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

Başvuru şartları neler?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

- Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,

- Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,

- İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

- Hafız olmak,

- Erkek olmak,

- Başkanlığımızca 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) her hangi birinden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

- Halen Başkanlığımızda Kur’an kursu öğreticisi olarak çalışmamak veya bu unvanda
müktesebi bulunmamak.

Başvuruda gereken belgeler:

T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi, tasdikli diploma sureti veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve adlî sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.