Hac kesin kayıtları başladı

2017 yılı Hac Kurasında Kesin Kayıt Hakkı elde edenler kesin kayıt işlemleri bugün başladı. Kurada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları, 13 Mart 2017 Pazartesi gününe kadar “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Peki kesin kayıt nasıl ve nerede yapılacak? Nasıl bir yol izlenmeli? İşte tüm detaylar haberimizde.

Hac kesin kayıtları başladı
03 Mart 2017 Cuma 15:19

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 1 milyon 892 bin 724 hacı adayının aylardır heyecanla beklediği hac kuraları çekildi. 

2017 Hac kura çekiliş sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt hakkı elde eden hacı adayları bugün kesin kayıt işlemlerine başlıyor. 3-13 Mart arasında yapılacak kesin kayıtların ardından da oluşacak boş kontenjanlar için 16-24 Mart tarihleri arasında yedek listeler belli olacak.

KESİN KAYIT İŞLEMLER NEREYE NASIL YAPILACAK?

Hacca gitmek üzere Kesin Kayıt yaptırmak için gerekli olan Kontenjan Belgesini (Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi) http://hac.diyanet.gov.tr adresinden 03 Mart 2017 Cuma günü Saat:08:30’dan itibaren internet ortamından veya Müftülüklerden alacaklardır.

Kesin Kayıt belgesini almak için  hacı adayları internet ortamından http://hac.diyanet.gov.tr adresindeki Hac Kesin Kayıt Menüsünden kendi TC Kimlik numaralarını girdikten ve ekrana gelecek güvenlik aşamalarını da geçtikten sonra, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresini gireceklerdir. SMS şifresi girildikten sonra gelecek ekrandan vatandaşlarımız Diyanet Organizasyonu veya Acenta Organizasyonunu seçerek belgelerini alacaklardır.

Kesin Kayıt için TIKLAYINIZ.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıysanız;

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONU İLE HACCA GİTMEYİ TERCİH EDİYOR İSENİZ;

1) 03 - 13 Mart 2017 tarihleri arasında kayıtlı bulunduğunuz ilin İl Müftülüğüne giderek beraber olduğunuz kişileri de kontrol ederek hacca hangi hava limanından uçmak istiyorsanız o hava limanını ve konaklama türü ile alakalı tercihlerinizi belirtiniz.
2) Tercih ettiğiniz hac konaklama türüne ait ücretin tamamını (her bir kişi için TC Kimlik numarası, Ad, Soyad ve geçerli bir cep telefonunuzu vererek) 03 - 13 Mart 2017 tarihleri arasında ilgili bankalardan birine yatırınız. (Albaraka Türk ve Vakıf Katılım Bankalarında taksit imkanı bulunmaktadır.)
3) Hac ücretinizi yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. İlgili bankalardan birine süresi içerisinde hac ücretini yatırmadığınız müddetçe hacca kesin kayıt yaptırmış sayılmayacaksınız.
4) İl hac bürolarımızın size vereceği form dilekçeyi ve özellikle form dilekçenin ekinde olan açıklamaları dikkatlice okuduktan sonra doldurunuz.
5) Pasaport işlemlerinize, Kesin kayıt işlemlerinizi yaptırdıktan ve İl Müftülüğünün bilgilendirmesi doğrultusunda başlayabilirsiniz.

HACCA GÖTÜRMEYE YETKİLİ SEYAHAT ACENTELERİNDEN BİRİ İLE HACCA GİTMEYİ TERCİH EDİYOR İSENİZ:

İnternetten aldığınız “2017 YILI HACCI İÇİN ACENTEYE KESİN KAYIT YAPTIRABİLİR” belgesi ile İl Müftülüklerinden, TÜRSAB’dan veya Başkanlığımız internet sayfasından öğrenebileceğiniz 2017 yılı için HACCA KAYIT YAPTIRMA YETKİSİ bulunan acentelerden birine 03 - 13 Mart 2017 tarihleri arasında kesin kaydınızı yaptırınız.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

* Kesin kayıt hakkı elde edenler "2017 yılı kesin kayıt yaptırabilir" belgelerini internet üzerinden veya Müftülüklerden belge talebi esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonuna SMS'te belirtilen șifre ile "Diyanet Organizasyonu" veya "Acenta Organizasyonu" seçilerek belirlenen kontenjan oranları dâhilinde alabileceklerdir.
* Diyanet organizasyonunu tercih eden hac yolcularımız kayıtlarını müracaat ettikleri İl Müftülüklerinden tercih ettikleri hac konaklama türüne göre 2-3 veya 4 kișilik oda tercihlerini ve gitmek istedikleri havalimanını seçecek ve ilgili bankalara konaklama türüne ait hac ücretini belirtilen süre içerisinde peșin olarak yatırarak kayıtlarını tamamlayacaklardır.
* Acenta organizasyonunu tercih eden hac yolcuları Bașkanlığımız ile sözleșme imzalayan acentalardan birisini seçerek kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptıracaklardır. (Bașkanlığımızca sözleșme imzalayan acentaların listesi http://hac.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.)
* Yolcular kayıt yaptırdıkları Müftülükten kendilerine verilecek kitap ve malzemeleri teslim alacak ve belirlenen modele uygun elbiselerini hazırlatacaklardır.
* Kesin kayıt yaptıran yolcular Müftülüklerce düzenlenecek “ Hac Hazırlık Kursu ” na ve kafile başkanlarınca düzenlenecek ''Taşıma ve Bilgilendirme Toplantısı''na mutlaka katılacaklardır katılacaklardır.
* Yolcular Müftülüklerin yönlendirmesi doğrultusunda belirlenen tarihlerde menenjit așısını yaptıracaklar ve așı kartlarını yanlarında bulunduracaklardır.

GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac çıkışları 31 Temmuz – 26 Ağustos 2017 (Hicri 08 Zilkade - 4 Zilhicce 1438), dönüşler ise 05 Eylül – 30 Eylül 2017 (Hicri 14 Zilhicce 1438 - 10 Muharrem 1439) tarihleri arasında yapılacak

Hac Kesin Kayıtlarında izlenecek yol için TIKLAYINIZ.
2017 yılı Hac Broşürü için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.