Hac müracaatları başladı - 2017 Hac program fiyat listesi

Hac müracaatları bugün başladı. Peki hac kayıt ücreti ne kadar olacak? Hac farizasını yerine getirecek vatandaşlar, müracaatları nereye yapacak? 2017 Hac müracaat işlemleri ve fiyatları ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Hac müracaatları başladı - 2017 Hac program fiyat listesi
28 Aralık 2016 Çarşamba 10:15

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac müracaatlarını 2 Aralık 2016 tarihinde başlattı. Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanlı bekleyişi sona erecek. Diyanet Hac müracaatlarının başvuru şartları neler? Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Hac müracaatları ile ilgili açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kayıt Ücreti Ne Kadar olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hac müracaatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatıracaklarını belirtti. Ön kayıt işlemleri, 28 Aralık 2016-6 Ocak 2017 tarihleri arasında olacak.

Müracatlar nereye yapılacak?

Vatandaşlar elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapabilecek.

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.

Kayıt Yineleme İşlemleri Ne Zaman?

Vatandaşlar önceki yıllarda kayıt yineleme işlemleri yapıyordu. Bu yıl kayıt yenileme işlemleri ise 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak. Başkanlık tarafından 2017 yılında “Otomatik Kayıt Yenileme” işlemi yapılmayacak. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde ise herhangi bir ücret alınmayacak.

Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek

Önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçildi. Hac adaylarının elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecek. Kaydını yenilemeyenler ise 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek.

Hac müracatında dikkat edilmesi gerek hususlar

Vatandaşlar, iletişim bilgilerini elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek güncelleyecek. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.

2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabilecek.

2017 Hac Fiyatları Kaç TL olacak?

Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşlar, 2017 Hac konaklama fiyatlarını merak ediyor. Aşağıdaki bağlantıdan 2017 Hac fiyatlarını TL cinsinden öğrenebilirsiniz. 

2017 Hac, Umre ve Kudüs Program fiyatları için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Ali Çelik - 8 yıl önce
2017 .2.odalı hac fıyatları