ABD Eğit Donat Programını Durdurdu

ABD tarafından Türkiye ve Ürdün'deki eğit donat programına yeni üye almayı durdurdu.

ABD Eğit Donat Programını Durdurdu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada eğit donat programının gözden geçirildiği belirtildi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, programın devam ettiğini ancak yeni katılımcılar konusunda bir çalışma yaptıklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı tarafından bildirilen habere göre sahadaki güçlere desteğini sürdüren ABD, yeni katılımcı alma çalışmalarını durdurduklarını ifade etti. Öte yandan Rusya ile iletişim kanalları üstünde çalıştıklarını ifade eden Cook, Birleşmiş Milletler görüşmelerinden sonra Bakan tarafından bu konuda talimat verildiğini söyledi.

ABD için Suriye'deki Rusya ortaklığının IŞİD karşıtı ve koalisyon unsurlarının güvenliği anlamına geldiğini belirten Cook, bu aşamadan sonraki konuların çok tartışılması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.