Rusya İlk Saldırıyı Gerçekleştirdi

ABD'li yetkili Rusya'nın Suriye'de hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi.

Rusya İlk Saldırıyı Gerçekleştirdi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bu sabah parlamentodan Suriye'de operasyon yapma yetkisi alan Rus Ordusu ilk saldırısını gerçekleştirdi. IŞİD hedeflerine yönelik olduğu öne sürülen operasyonun nerede yapıldığı henüz bilinmezken bölgede Rus ve koalisyon güçleri birbirlerini gözetlemeye devam ediyor.

CNN İnternational kanalına konuşan bir ABD'li yetkili bölgede Rus askeri hareketlerini izlediklerini ve ilk Rus saldırısının hava unsurlarıyla gerçekleştiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul görüşmelerinde saldırılarda eş güdüm kararı alan Rusya ve ABD böylece IŞİD'le savaşı öncelikleri olarak ortaya koydu. Gelen açıklamalar iki tarafın anlaştığını doğrularken Esad konusundaki görüş ayrılıklarının da yakında giderileceği belirtiliyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.