Rusya Rakka'yı Bombalıyor

Suriye'deki Rus saldırılarının üçüncü gününde IŞİD'ın Başkenti Rakka Rus Hava Kuvvetleri tarafından bombalanıyor.

Rusya Rakka'yı Bombalıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya tarafından gerçekleştirilen hava operasyonu üçüncü gününde de şiddetli bir şekilde sürüyor. İlk iki günde yaklaşık 100 hedefi bombalayan Rusya şimdi de Rakka'yı hedef almış durumda. Çok sayıda askeri mevziyi bombalayan Rus ordusu sivil hedefleri de vuruyor. Çok sayıda Kamov KA-52 tipi helikopterin Rakka semalarında uçuş gerçekleştirdiği bilinirken ağır bombardıman uçakları da bölgeyi vuruyor.

Arapça yayın yapan El-Masdar'ın Suriye Hava Savunma Birlikleri'ne dayandırdığı haberine göre Lazkiye ve Tartus'tan kalkan çok sayıda Rus uçağı Rakka kentine bomba yağdırıyor. Gazete kendi muhabirlerine dayandırdığı haberinde Tartus'ta 1250 kişiden oluşan Rus komando birliğinin bulunduğunu da yazdı. 

Rusya önceki gün ve dün de aralarında Türkiye'nin desteklediği Fetih Ordusu'nun da bulunduğu çok sayıda muhalif güce bomba yağdırmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.