ABD'den vatandaşlarına uyarı: Derhal o ülkeyi terkedin

ABD Dışişleri Bakanlığı güvenlik nedeniyle Libya'da yaşayan vatandaşlarının Libya'yı terketmesi, seyahat edecek olanlarında bu fikirden vazgeçmesi konusunda ciddi bir uyarıda bulundu.

ABD'den vatandaşlarına uyarı: Derhal o ülkeyi terkedin
10 Haziran 2016 Cuma 11:21

ABD Dışişleri Bakanlığı, o ülkede yaşayan vatandaşlarına uyarıda bulunarak hemen ülkeyi terketmelerini istedi. ABD, Libya'da bulunan vatandaşlarının acil olarak ülkeyi terketmesi gerektiğini açıklayarak, Libya'ya seyahat edilmemesi konusunda da uyarıda bulundu.

Libya'da güvenlik durumunun istikrarsız ve tahmin edilemez olduğunun açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı, Libya içerisinde ABD'ye karşı saldırıların deva mettiğini dile getirdi. Suç oranının yüksek olduğu Libya'da ABD vatandaşlarının kaldığı otellere karşı saldırıların düzenlendiği de hatırlatıldı.  ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkede bulunan vatandaşlarına "Libya'daysanız acil durum planı yapın ve sürekli güvenlik açısından duyarlı olun." diyerek çağrıda bulundu ve bakanlığın Libya'daki Amerikalılara yardım edebilmek için çok sınırlı imkanlara sahip olduğu hatırlatıldı. Libaya'da büyülelçiliğini 26 Temmuz 2014 yılında kapatan ABD, geçtiğimiz aylarlarda buna benzer bir açıklamada daha bulunmuştu. 

 


Etiketler; #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.