ABD: IŞİD'in celladı öldürüldü

ABD IŞİD operaasyon sözcüsü Albay Steve Warren, IŞİD celladı olarak bilinen kişinin öldürüldüğüne dair makul gerekçeleri olduğunu belirtti.

ABD: IŞİD'in celladı öldürüldü
13 Kasım 2015 Cuma 21:15


Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren, dün gece saatlerinde 3 adet insansız hava aracının bir aracı hedef aldıklarını ve araç içerisinde 'IŞİD'in celladı' olarak bilinen kişinin öldürüldüğüne dair 'makul gerekçeleri' olduğunu ifade etti


Pentagon'a Bağdat'tan sinevizyon ile katılan Warren basın toplantısında, IŞİD'in celladı olarak tanınan Kuveyt doğumlu İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'nin, Rakka'da kaldığı binadan çıktıktan sonra bir araca  bindiğini ve o aracın insansız hava araçları tarafından hedef alındığını belirtti. Drone tipindeki hava araçlarının ikisinin füze ile aracı vurduklarını söyleyen Warren, araç içerisinde Muhammed Enwazi'nin ve başka bir kişinin olduğunu söyledi.


IŞİD celladı Emwazi, Amerikalı gazeteci James Foley'in infaz edildiği videoda görülmüş ve İngiliz aksanıyla dikkat çekmişti.  


Etiketler; #ABD #IŞİD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.