AGİT'ten hükümete referandum eleştirisi - Türk yasalarına aykırı

16 Nisan referandum sonuçlarına itiraz eden AGİT, Türkiye'yi eleştirdi. AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Lin, YSK'nın mühürsüz oylarla ilgili aldığı kararın Türk yasalarına aykırı olduğunu vurguladı.

AGİT'ten hükümete referandum eleştirisi - Türk yasalarına aykırı
19 Nisan 2017 Çarşamba 14:46

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Link, 16 Nisan referandumuyla ilgili usulsüzlük iddialarının araştırılmasında Türkiye'nin işbirliği içerisine girmemesini eleştirdi.

Alman medyasına açıklama yapan AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Georg Link, "YSK'nın yanlış ya da mühürsüz oyları geçerli sayma kararının Türk yasalarına aykırı olduğu sabittir” diye konuştu. 

Türkiye'yi işbirliliği yapmaması nedeniyle eleştiren AGİT, Ankara'nın ‘AGİT gözlemcilerinin peşin hükümlü oldukları’ şeklindeki suçlamasını da geri çevirdi. 

Halk oylamasının teknik bakımdan düzgün geçtiğini dile getiren AGİT yetkilisi, 'hayır' diyenlerin dezavantaja uğratıldığını ve basın özgürlüğünün kısıtlandığına vurgu yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.