Angela Merkel'den Erdoğan'a cevap

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hollanda ve Almanya'ya yönelik sert açıklamasına Almanya Başbakanı Angela Merkel'den cevap geldi. Merkel, suçlamayı 'absürt' bulduğunu vurguladı.

Angela Merkel'den Erdoğan'a cevap
17 Mart 2017 Cuma 10:18

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman gazete Saarbruecker Zeitung'a konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk bakanlarının referandum kampanyalarına izin vermezken PKK'yı destekliyorlar açıklamasına Merkel cevap verdi. 

PKK suçlamasının absürt olduğunu söyleyen Merkel, Erdoğan'ın Hollanda'ya yönelik ise "Bu provokasyon yarışında yer almaya niyetim yok. Hakaretlerin sonlanması lazım" dedi. 

Ayrıca Merkel, Türk bakanların Almanya'da referandum kampanyası düzenlemek için açıklama yapması ve Alman yasaları ile Alman anayasası ilkelerine uymaları gerektiğine vurgu yaparak, "Ayrıca olayı her geçen gün yeniden değerlendiriyoruz ve kimseye gelecek için açık çek vermiyoruz" diye konuştu.

Merkel dün yaptığı açıklamada "Hollanda’nın Türkiye tarafından gelen ve kabul edilemez suçlamalara ve kınamalarına tolerans göstermek zorunda kalmasından ardından Demokrasi için iyi bir gün” şeklinde konuşmuş ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye 'işbirliğine devam etmek için sabırsızlanıyorum' demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.