Avrupa Birliği, 2015 yılı Türkiye İlerleme Raporu'nu açıkladı

Türkiye İlerleme Raporu, Avrupa Birliği tarafından hazırlandı. Seçimler nedeniyle gecikmeli olarak hazırlanan raporda, 2015 yılının Türkiye'de seçim atmosferinde geçtiği belirtiliyor. Avrupa Birliği tarafından hazırlanan raporda, Türkiye genel olarak eleştirildi.

Avrupa Birliği,  2015 yılı Türkiye İlerleme Raporu'nu açıkladı
09 Kasım 2015 Pazartesi 22:20

Türkiye İlerleme Raporu, Avrupa Birliği tarafından hazırlandı. Seçimler nedeniyle gecikmeli olarak hazırlanan raporda,  2015 yılının Türkiye'de seçim atmosferinde geçtiği belirtiliyor. Avrupa Birliği tarafından hazırlanan raporda, Türkiye genel olarak eleştirildi.


Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Türkiye İlerleme Raporu'nda başlıca; 


Seçmenler arası kutuplaşmanın arttığı, bu yüzden seçimlerin gergin bir ortamda olduğu ifade ediliyor. 

İfade ve basın özgürlüğü konuları eleştiriliyor. Kadına yönelik şiddetin engellenemediği ve arttığı ifade edilirken, Suriye'li sığınmacılara ev sahipliği yapan Türkiye hakkında övgü ile bahsediliyor.

Azınlıkların hakları hakkında iyileştirmelerin yapıldığını ancak Ruhban Okulları'nın açılmadığı eleştirisi yapılıyor.

Türkiye'de yargının bağımsızlığının da zaman zaman sorgulandığına vurgu yapıyor.

Terör örgütlerine mücadele konusunda özellikle DAEŞ ile mücadeleye vurgu yapan komisyon, tavsiye niteliğinde İncirlik Üssü'nün koalisyon güçlerine açılmasını belirtiyor. 

Çözüm sürecinin yeniden başlamasının önemine vurgu yapılıyor. Tek başına iktidar olan AK Parti'nin, toplumsal uzlaşı ve ekonomik alanda yeni reformları hayata geçirebileceğine dikkat çekiyor. HDP'nin barajı geçerek meclise girmesini memnuniyetle karşılıyor ve önemli olduğuna vurgu yapıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.