Beyrut saldırısını IŞİD üstlendi

Terör örgütü IŞİD tarafından üstlenilen 2 intihar saldırısında, ölü sayısının 41'e yükseldiği, yaralı sayısınında 200'ü geçtiği bildirildi.

Beyrut saldırısını IŞİD üstlendi
12 Kasım 2015 Perşembe 23:21

 Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta akşam saatlerinde patlayan iki bomba ile ilgili yeni bilgiler elde edildi. Patlayan bombaların intihar saldırısı olduğu belirlendi.


Terör örgütü IŞİD tarafından üstlenilen 2 intihar saldırısında, ölü sayısının 41'e yükseldiği, yaralı sayısınında 200'ü geçtiği bildirildi. 


Birkaç dakika arayla patlatılan 2 intihar saldırısının bilançosu ile ilgili bilgi veren Lübnan Sağlık Bakanı Vail Ebu Faur, ölü sayısının 41'e yükseldiğini, 200'ün üzerinde de yaralı olduğunu açıkladı. İntihar saldırısını düzenleyen teröristlerin ölüler arasında olduğunu da ekledi. 


Yerel bir kaynaktan edinilen bilgiye göre, saldırı birbirinden 150 metre  uzaklıkta iki ayrı noktada meydana geldi. Teröristlerin aslında 4 kişi oldukları, birinin kaçtığını, bir diğerinin de üzerindeki bombayı patlatmadan öldürüldüğünü ve diğer ikisininde saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edildi.


Saldırının Liderliğini İran yanlısı Hasan Nasrallah'ın yaptığı Hizbullah'ın kalesi konumundaki Burc El Baracneh bölgesinin Hüseyniye Mahallesi'nde meydana geldiği bildirildi. 


IŞİD saldırıyı üstlendi. Yapılan saldırıyı yayınladığı bir yazı ile üstlendiğini duyuran IŞİD, intihar saldırısını gerçekleştirenin bir kişi olduğunu ifade etti. Hizbullah'ın Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esed rejimine verdiği desteği de hatırlatarak bu eylemi bir misilleme olarak gerçekleştirdiğini belirtti.


Tüm kaynaklardan alınan bilgilerin aksine IŞİD, saldırıyı düzenleyenin bir kişi olduğunu ifade etti, bakanlıktan yapılan açıklamada da teröristlerin iki kişi oldukları belirtildi.


Lübnan Başbakanı Tammam Salam ise cuma gününü resmi yas günü ilan etti. Ayrıca, bölgede sıkı güvenlik önlemi alınmasıyla birlikte, asker, polis ve istihbarat görevlilerine ülke çapında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarması için yetki verildiği bildirildi. Halktan saldırının meydana geldiği bölgeyi terk etmelerini istedi. Hastaneler de kan bağışı çağrısı yapıyor.


Lübnan'da 15 Ağustos 2013'te de 27 kişinin hayatını kaybettiği bir saldırı yaşanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.