Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev'den Erdoğan'a tepki - Hukuksuzlukla itham etti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Radev, Erdoğan'a yönelik "Bulgaristan demokrasi dersi vermediği gibi, demokrasi dersi de almaz" sözlerini sarf etti.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev'den Erdoğan'a tepki - Hukuksuzlukla itham etti
24 Mart 2017 Cuma 13:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulgaristan’daki Türklere baskı yapıldığı yönündeki sözlerine, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'den tepki geldi. Gazetecilere yaptığı açıklamada ağır sözler kullanan Radev, “Bulgaristan demokrasi dersi vermediği gibi, demokrasi dersi de almaz; özellikle hukukun üstünlüğüne saygı duymayan ülkelerden. Sizi temin ederim ki, Bulgaristan’daki seçim sorunsuz geçecek. Bulgaristan başkalarının duygularına göre değil, hukuka göre hareket eden bir Avrupa ülkesidir.” diye konuştu.

Erdoğan, Ankara'dan yaptığı Bulgaristan açıklamasında şunları söylemişti:

"Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği müktesebatı diyeceksin, öbür taraftan Avrupa Birliği müktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.