Erdoğan ve Trump'ın görüşme tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Donald Trump'ın referandumdan sonra, MAyıs ayı içinde yüz yüze görüşeceklerini açıkladı.

Erdoğan ve Trump'ın görüşme tarihi belli oldu
05 Nisan 2017 Çarşamba 23:00

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın, TGRT Haber televizyonunda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Elimizde çok güçlü bir dosya var"

ABD'de Trump yönetiminin FETÖ ve PYD konusunda politika değişikliğine henüz gitmediklerini kaydeden Kalın, "Şu anda kadar Trump yönetiminden PYD ve FETÖ konularında politika değişikliğine gidileceğine dair bir çalışma göremedik. Trump tam manasıyla yönetimini oturtabilmiş değil. Bunların gecikmede etkisi var. PYD meselesinde, bu politikayı uygulayan ekip aynı politikanın devam etmesi için bastırıyor.  Rakka operasyonunda beraber hareket edebileceğimizi söyledik. Bize ne 'evet' ne de 'hayır' diyorlar. FETÖ konusunda tutumları değişmedi. Elimizde çok güçlü bir dosya var. Yargı sürecinden bahsediyorlar ama ortada bizim yargının ortaya koyduğu kararlar var. Biz bu konuda telkinlere devam edeceğiz, müttefiklik hukukuna yakışır bir tutum bekliyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE SURİYE'DEN ÇEKİLMEYECEK"

Fırat Kalkanı Harekatının sona ermesinin  Türkiye'nin çekildiği anlamına gelmediğini özellikle belirten Kalın, PYD'nin DEAŞ'la mücadele gibi bir derdinin olmadığını, müttefiklerin bunu görmesi gerektiğini kaydetti.

Sincar'ın ikinci bir  Kandil olmasına  Türkiye'nin izin vermeyeceğini belirten Kalın, "Bu bizim için tehlike noktasına geldiğinde bizim için meşru hedeftirler" dedi.

"ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ MAYIS AYI İÇİNDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Donald Trump'ın ne zaman görüşeceği yönündeki soruyu cevaplayan Kalın, "Trump ve Cumhurbaşkanımızın telefon görüşmesi oldu. Niyet Şubat, Mart gibi bir görüşmenin olmasıydı. O taraftan kaynaklanan gecikmeler, ardından bizdeki referandum süreci bunu ertelememizi gerektirdi. Referandumdan sonra Mayıs ayı içinde ziyaretin olmasını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.