FED'den Şaşırtan Faiz Kararı !

FED'den Şaşırtan Faiz Kararı !

FED'den Şaşırtan Faiz Kararı !
Admin
Admin
04 Mart 2020 Çarşamba 00:05

FED'den Şaşırtan Faiz Kararı !

 ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizinde 50 baz puanlık indirim yapma kararı aldı. Fed politika faizini 1,75-1,50 bandından 1,00-1,25 bandına kadar indirdi,

Trump, daha çok faiz İndirimi yapılmasını Yönünde Talep iletti

Komitenin Covid-19 salgınını konusunda gelişmeleri ve ekonomik görünüme katkılarını dezavantajlarını yakından takip ettiğine değinen açıklamada, ekonomiyi desteklemeye dönük uygun araçların kullanılacağı anlatıldı. 

Corona  salgınına dair endişelerin yükselmesi üzerine alınan faiz indirimi kanaati , FOMC'un 2008 küresel krizinden bu tarafa ilk kez planlı toplantıları evveli verdiği faiz kararı şoke etti .

  Yaşanan salgın hastalığın olumsuz ekonomik etkilerine dair kaygıların artıyor olması 17-18 Mart’tarihinde  Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından önce , politika faiz oranını 50 baz puana kadar  indirerek yüzde 1-1,25 puan aralığına aldı  , ABD ekonomisinin temellerinin sağlam olduğu ve bu  şekilde durmaya devam ettiği fakat Covid-19 salgınının ekonomik faaliyetlere yönelik oluşturacak dezavantajlarını ve  ağır riskler oluşturduğunun altını çekti.  Yapılan duyuruda , söz konusu riskler doğrultusunda, istihdam ve fiyat istikrarına dair hedeflerin güçlenmesi adına  FOMC'nin politika faizini  indirdiği açıklandı.

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.