Halk koşulsuz 7 bin 500 TL verilmesini reddetti

İsviçre'de yapılan gelir oylamasında vatandaşlar, koşulsuz 2 bin 500 İsviçre Frangı yani yaklaşık 7500 TL verilmesini reddetti.

Halk koşulsuz 7 bin 500 TL verilmesini reddetti
06 Haziran 2016 Pazartesi 10:26

İsviçre geçtiğimiz günlerde ilginç bir referanduma gitti. Ülkede yaşayan her yetişkin vantandaşa aylık 2 bin 500 İsviçre Frangi verilmesini öngören yasa teklifi halkın oylamasına sunuldu.

Yetişkin vatandaşa 2 bin 500 İsviçre frangı (7 bin 500 TL), 18 yaşından küçük bireylere de 625 İsviçre frangı gelir verilmesine ilişkin oylamada halkın çoğunluğu red oyu kullandı. Oylamaya halkın yüzde 46'sı katılırken, yüzde 23 evet, yüzde 7 hayır oyu çıktı ve teklif reddedildi.

Hayır oyu verenler, koşulsuz aylık verilmesinin tembellik yaratacağını ve çalışmamayı özendireceğini, işsizlik oranınında artabileceğini belirtti. Oylamada evet kullananlar ise insanların temel ihtiyaçlarını  karşılayacakları bir geliri olduğunda daha üretken bir yaşam sürecekleri fikrini beyan etti.


Etiketler; #isviçre
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.