Hasan Nasrallah'dan İsrail'e tehdit

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Samir Kantar'ın öldürülmesine ilişkin İsrail'i suçladı. Nasrallah, İsrail'e misilleme yapma haklarının olduğunu ve buna karşılık vereceklerini ifade etti.

Hasan Nasrallah'dan İsrail'e tehdit
22 Aralık 2015 Salı 01:20

İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı sonrasında Samir Kantar'ın öldürülmesine ilişkin konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'tan İsrail'e tehdit geldi. Nasrallah, misilleme yapma haklarının olduğunu ve İsraile mutlaka karşılık verileceğini belirtti. 

Hizbullah'a yakın olduğu belirtilen bir televizyonda açıklama yapan Nasrallah, İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırısında Samir Kantar'ın öldürüldüğünü belirtti. Kantar'ın ölümünden İsrail'i sorumlu tutan Hizbullah genel sekreteri, İsrail'in saldırısının Suriye hava sahasının içinde veya dışında olmasının teknik bir konu olduğunu, bunun önemli olmadığını ifade etti.

ABD'nin Hizbullah'a karşı yaptırımlarını değerlendiren Nasrallah, "ABD tüm dünyada terörü destekliyor, İsrail terörizmin kendisi; ancak bizi baskıya karşı savaşan bir direniş örgütü olarak kabul etmiyorlar" açıklamasında bulundu. 

İsrail ve Amerika'nın daima düşmanları olduğunu vurgulayan Hasan Nasrallah, bu iki devlete karşı mücadelede hiçbir zaman geri adım atmayacaklarını tekrarladı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.