Hazreti Muhammed'in saç-ı şerifi ziyarete açıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen bir etkinlikte Hazreti Muhammed'in (SAV) şaç-ı şerif'i ziyarete açıldı.

Hazreti Muhammed'in saç-ı şerifi ziyarete açıldı
25 Ocak 2016 Pazartesi 00:31

Kainatın son Peygamberi Hazreti Muhammed'in (SAV) saç teli Rusya'nın başkenti Moskova'da bir etkinlikte ziyarete açıldı. Moskova'da bulunan bir fuar alanında, Rusya Müslümanları Dini İdaresi Hazreti Muhammed'in hayatı ve İslam diniyle ilgili organizasyon düzenledi.

Düzenlenen organizasyonda Moskova Merkez Camisinden getirilen güllerin arasında muhafaza edilmiş bir şekilde cam vitrinde peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in saç-ı şerifi ziyarete açıldı. Müslümanların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, efendimizin sakal-ı şerifini görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. 

Düzenlenen organizasyonla konuşan Moskova Müftüsü İldar Alyautdinov, etkinlik kapsamında insanlara İslam'ı anlatmayı ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'i tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca gecede kurulan standlarda dini kitaplar ve eşyalar da satışa sunuldu. Müslümanların yanında birçok Rus vatandaşıda etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lazoli - 8 yıl önce
Sakal-şerif denirdi ama...sonra ne kadat islam a uygun tartışılır