Hollanda polisi böyle zor kullandı

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşlarına sert müdahalede bulundu.

Hollanda polisi böyle zor kullandı
12 Mart 2017 Pazar 09:27

Vatandaşlardan bazıları polis köpeklerinin saldırısına uğrarken, arbede sırasında bazı göstericiler aldıkları darbeyle bilincini yitirerek yere düştü. Atlı polislerin katıldığı müdahelede, aralarında Türk gazetecilerin de yer aldığı basın mensupları güvenlik güçlerinin fiziksel şiddetine uğradı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Roterdam'da bulunan Başkonsolosluğa girmesine izin vermeyen Hollanda polisi, Başkonsolosluğun bulunduğu Westblaak'ta toplanan ve uygulamayı protesto eden Türk vatandaşlarına yönelik olarak ta zor kullandı.

Başkonsolosluğun bulunduğu alanda her geçen saat artan kalabalık karşısında şaşkına dönen polis, vatandaşlarımız bölgeden uzaklaşması için şiddet kullandı. Atlı ve köpekli polisler, vatandaşlarımızdan bazılarını tartaklayıp Westblaak'ı terk etmelerini istedi. Bölgede görev yapan gazeteciler de polis tarafından darp edildi. Hollanda polisinin şiddeti gece boyu sürdü. Polis müdahalesinin ardından vatandaşların büyük bölümü bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.