İngiltere'de referandum sonuçları belirlendi! AB'den...

Birleşik Krallık'ta, Avrupa Birliğinden (AB) çıkıp çıkmaması için yapılan referandumda sonuç belirlendi. Referandum sonuçlarında İngiltere, Galler ve Birmingham'da sonuçlar aynı çıktı.

İngiltere'de referandum sonuçları belirlendi! AB'den...
24 Haziran 2016 Cuma 09:04

Bileşik Krallık'ta Avrupa Birliği'nden (AB) çıkıp çıkmaması için yapılan referandum oy kullanma işlemi dün 22:00 sona erdi. İngiltere'ki çıkan referandum kararına göre yüzde 52 ve Galler'da yüzde 55 oyla AB'den ayrılma kararı çıktı. Birmingham'da da sonuçlar değişmedi. Referandumda çıkan ayrılma kararına göre AB'den ayrılan ilk üye Birleşik Krallık olacak.

Oy kullanma işlemi sonrasında yapılan sayımlarda İngiltere ve Galler'de birlikten ayrılmayı isteyenler öne çıkarken İskoçya ve Kuzey İrlanda'da ise AB'de kalmak isteyen ön plana çıktı. Referanduma katılan kişiler baz alınarak yapılan hesaplarda sonucun belirlenmesi için AB'den çıkıp çıkmama kararından birinin oy miktarı 16 milyonu geçmesi halinde kazanan taraf olacak. 

İşte ülkelerin referandum kararları:

İngiltere yüzde 52 ile 'ayrılalım'
Galler yüzde 55 ile 'ayrılalım'
Birmingham 'ayrılalım'
İskoçya yüzde 62 'birlikte kalma'
Cebelitarık'ta yüzde 83,5 olarak gerçekleştiği referandumda, 19 bin 322 seçmen AB'de kalma yönünde oy kullanırken, 823 seçmen ise birlikten ayrılma yönünde oy verdi.

'Ayrılalım' kararı çıkarsa David Cameron istifa etmeli

23 Haziran'ın 'Britanya'nın bağımsızlık günü' olacağını dile getiren AB'den ayrılma yanlısı UKIP lideri Nigel Farage, AB referandumundan 'ayrılalım' kararı çıkması halinde  Başbakan David Cameron'ın 'hemen istifa etmesi gerektiğini' ifade etti.

Kaynak: Habertürk
 


Etiketler; #AB #referandum
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.