Irak Parlamentosu'na şok PKK teklifi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran Hareketi, Irak Hükümeti'nin PKK'yı terörle mücadele eden bi güç olarak tanınmasını talep etti.

Irak Parlamentosu'na şok PKK teklifi
15 Aralık 2015 Salı 01:29

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran Hareketi, Irak Parlamentosu'na terör örgütü PKK'nın, terörle mücadele eden bir güç olarak tanınmasını talep etti.

Irak Parlamentosu'nun dünkü oturumuna, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran Hareketi'nden PKK ile ilgili talep geldi. Irak Parlamentosu'nun dün gerçekleştirdiği oturumunda, iki hareketin grup başkanları Ala Talabani ve Hoşyar Abdullah, terör örgütü PKK'nın DAEŞ ile mücadelede önemli bir rol üstlendiğini belirtti.  

Irak Savunma Bakanı Halit el Ubeydi ve Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'nin bulunduğu oturumda grup başkanları, Irak Hükümeti'nden terör örgütü PKK'nın, 'terörle mücadele yürüten bir güç olarak resmen tanınmasını' talep etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Her zamanki İran.