Irak'ta göstericiler Türk bayrağı yaktı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Türk askerinin Irak'ta bulunmasını protesto eden bir grup Tahrir Meydanı'nda Türk bayrağı yaktı.

Irak'ta göstericiler Türk bayrağı yaktı
12 Aralık 2015 Cumartesi 16:07

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Türk askerinin Musul'da bulunmasını protesto eden bir grup, Tahrir Meydanı'nda Türk bayrağı yaktı.

Türkiye'nin Musul'a asker göndermesini protesto eden bir grup Iraklı, başkent Bağdat'ta bulunan Tahrir Meydanı'nda Türk bayrağı yaktı. Irak'ta Türk askerinin bulunmasını istemeyen ve bunu protesto eden grup, Ankara'dan askerlerini çekmesini istedi. 

Türk askerininin Musul'da bulunmasından rahatsızlık duyan Irak Merkezi yönetimi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne mektup göndererek, bölgede bulunan Türk askerinin Irak topraklarından çekilmesini ve Türkiye'nin Irak'ın egemenliğini ihlal etmemesini istemişti.Türk askerinin Musul'da olmasından rahatsız olan Irak Merkezi Yöneti'ne bağlı Irak ordusu geçmişte Musul'u DAEŞ'e bırakıp kaçmıştı.

Ayrıca Türkiye'nin Musul'a asker göndermesi dün Basra ve Babil’de de protesto edilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Allah sizi ıslah etsin. Biz Irakla ilgili neler düşünüyoruz siz bizim bayrağımızı yakıyorsunuz.