İran, Türkiye turlarını yasakladı!

İran, Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında, Türkiye'ye tur kayıtlarını yasakladı.

İran, Türkiye turlarını yasakladı!
22 Temmuz 2016 Cuma 16:00

15 Temmuz gecesi FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişimi dünyada da büyük yankı uyandırdı. Darbe girişiminin bastırılması sonrası FETÖ mensuplarının yakalanması için operasyonlar başlatıldı. Ancak darbe girişimi turizm faaliyetlerini de kötü etkiledi. İran Türkiye'ye tur seferlerini durdurdu.

İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkan Yardımcısı Murtaza Rahmani tarafından yapılan açıklamada, seyahat acentalarının Türkiye turlarına kayıt işlemi ve turist gönderme işinin yasaklandığı ifade edildi.

Rahmani, karara gerekçe olarak Türkiye’de şartların normale dönmemesini ve vatandaşların can güvenliğini gösterdi. Rahmani ayrıca karara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.