Kanada'da Kur'an-ı Kerim saldırısı

Kanada'nın Toronto'da ilinde Peel Bölgesi Halk Okulları Yönetimini protesto eden grup, Müslümanların kutsal kitabını hedef aldı. Grup, Kuran-ı Kerim'in sayfalarını yırttı.

Kanada'da Kur'an-ı Kerim saldırısı
24 Mart 2017 Cuma 10:13

Toronto bölgesinde bulunan okullarda cuma namazının kılınmasına izin veren Peel Bölgesi Halk Okulları Yönetimi bir grup tarafından protesto edildi. 

Halk Okulları Yönetimi Başkanı Janet McDougald'ın Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'ye açıklama yapması ile ortaya çıkan olayda protesto yapan grubun, yöneticilerin toplantısını bastığı ve Kuran-ı Kerim'in sayfalarını yırttığı açıklandı. Grup ile ilgili herhangi bir işlem uygulanıp uygulanmadığına dair henüz bir açıklama ise gelmedi.

McDougald, CBC'ye yaptığı açıklamada "Son iki aydır küçük ama sesi çok çıkan bir grup, kurul toplantılarımızı protesto ederek gösteri yapıyor. Son olarak durumu bölge polisine bildirdik. Salon güvenliği sağlandıktan sonra toplantımıza devam edebildik." diye konuştu.

Müslüman öğrencilere cuma namazı kılmasına izin verilmesinin diğer öğrencilere ve vergi ödeyenlere hiçbir ilave yük getirmediğine vurgu yapan Peel Bölgesi Halk Okulları Yönetimi, internetten yaptığı yazılı açıklama ile "Okullarda kılınan cuma namazları verilen eğitim öğretime de olumsuz bir etki yapmamaktadır." ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.