Katar'dan skandal haber sonrası Türkiye açıklaması

Türk askerileri ile ilgili çıkan skandal habere Katar'dan yalanlama geldi.

Katar'dan skandal haber sonrası Türkiye açıklaması
22 Ağustos 2017 Salı 18:15

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dubai TV'deki yalan habere Katar açıklama yaptı. Habere göre Katar'ın başkenti Doha'da hükümet karşıtı gösteriler yapıldığına ve Türk askerlerinin de dahil olduğu birliklerin protestoculara biber gazıyla müdahale etti. 

Haberden bir gün sonra Katar hükümeti basın ofisinden Al Jazeera'ya yollanan açıklamada, bunun ‘yalan haber' olduğu belirtildi. Dubai TV'de yayınlanan haberin videosu sosyal medyada yayılırken, Katar hükümeti basın ofisi direktörü Seyif el Sani, ''Bu sadece abluka uygulayan ülkelerin yarattığı yalan haberlerin son örneği'' dedi.

El Sani, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, ''Abluka uygulayan ülkeler gün geçtikçe Katar'ı izole etme çabalarında daha da umutsuz oluyorlar. Çünkü uluslararası toplum bu kirli kampanya tarafından kandırılamıyor. Şimdi odaklarını kamuoyuna yönlendiriyorlar. Yalan haber yaratmak için milyonlar harcıyorlar'' diye konuştu.


Etiketler; #türkiye #Katar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.