Merkel'den şok Nazi açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Nazi' açıklamalarına karşılık açıklamada bulundu.

Merkel'den şok Nazi açıklaması
20 Mart 2017 Pazartesi 16:35

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yle birlikte, Hannover'deki bilişim ve teknoloji fuarı CeBIT'in açılışını yapan Almanya Başbakanı Angele Merkel, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Nazi benzetmelerine yönelikte Merkel'den açıklama geldi. 

Merkel, "Türk liderlerin Nazi kıyaslaması son bulmalı" dedi. Sadece bu açıklama ile kalmayan Merkel, bir de yasak tehditinde bulundu. Merkel, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için Almanya'da yapılacak etkinliklerin yasaklanabileceği söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.