Obama petrol boru hattı projesini veto etti

ABD Başkanı Obama, ABD Senatosu ve Kongresi'nin onadığı tasarıyı geri çevirdi. Obama, Kanada'dan başlayıp Meksika Körfezi'ne petrol taşınması projesi olan Keystone XL isimli boru hattı yapımını veto etti.

Obama petrol boru hattı projesini veto etti
06 Kasım 2015 Cuma 23:20

ABD Başkanı Obama, ABD Senatosu ve Kongresi'nin onadığı tasarıyı veto etti. Obama, Kanada'dan başlayıp Meksika Körfezi'ne petrol taşınması projesi olan Keystone XL isimli boru hattı yapımını veto etti. Obama bu kararını Dışişleri Bakanlığı ve başka yetkililer ile yoğun görüşmeler yaptıktan sonra aldığını ifade etti.

Obama açıklamasını Başbakan Yardımcı'sı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kery ile birlikte açıkladı. Obama açıklamasında, 'John Kerry, uzun araştırmalar ve yoğun görüşmelerden sonra, Keystone XL petrol boru hattının, ulusal çıkarlarımıza yaramayacağı sonucuna vardıklarını bildirdi. Ben de bu karara katılıyorum. Bu sabah Kanada Başbakanı Justın Trudeau ile de konuşup kararımı bildirdim. Kendisi hayal kırıklığına uğradığını belirtti, iki ülke arasında enerji ve iklim değişiklikleri konularını da içeren çok yönlü işbirlikleri olabileceği konusunda uzlaştık' dedi.

Amerikan siyasetinde Keystone petrol boru hattının tartışma konusu olduğunu vurgulayan Obama, 'Ciddi sorunlar varken bu konu çok abartıldı. Şurası açık ki bu boru hattı, bazılarının savunduğu gibi ekonomimize gümüş kurşun etkisi yapmayacak. Yada ötekilerin savunduğu gibi bir felakete de yol açmayacak.' dedi.

ABD başkanı Obama ekonomiye uzun vadede anlamlı katlı sağlamayacağını vurgularken, 'İki partinin ortaklaşa uzlaşacağı yapısal bir değişikliğe gidip, boru hattından 30 kat daha fazla istihdam sağlayacak planları ele almak gerek' açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.