Putin’den flaş Suriye Kongresi mesajı

Rusya lideri Vladimir Putin'in Suriye Kongresi ile ilgili mesajı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından okundu.

Putin’den flaş Suriye Kongresi mesajı
30 Ocak 2018 Salı 16:10

Rusya lideri Vladimir Putin’in “Barış fırsatını verimli çalışmayla değerlendirin” doping mesajı, Suriye Ulusal Diyalog Kongresinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından okundu.

Soçi'de belirli pürüzler yüzünden üç saat gecikmeyle genel oturumuna başlandı.  Putin'in 1500 delegeye yönelik mesajında şöyle dendi:

''Soçi’de Astana süreci partnerleri Türkiye ve İran başta olmak üzere bir dizi etkili Arap ülkesiyle de birlikte çalışılarak Soçi’de Suriye Ulusal Diyalog Kongresi toplanabilmiştir. Biz organizatörler olarak kongrenin geniş temsil temelinde yapılması için de büyük çaba sarf ettik.

Suriye halkının kendi kaderini kendisi belirlemesi gerektiği ilkesinden hareket ediyoruz. Şundan eminim. Şimdi sağlanan koşullar Suriye’nin trajik kaderini değiştirebilecek ortamı sağlamıştır. Suriye’de kalıcı barış ve huzur ortamının tesis edilebilmesi için burada toplanan Suriye’lilerin fırsatı değerlendirerek verimli çalışma yapmasını bekliyoruz. Kongrede alınacak kararlar BM öncülüğünde ve BMGK’nın 2254 sayılı kararı temelinde olmalıdır''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.