Rus gazeteciden şok tepki - Türk bakanlara...

Ünlü Rus gazeteci Vladimir Mamontov, Türklere yapılanlar hakkında sert konuştu. Avrupa’nın Türkiye’ye yönelik çifte standartlı davranışlarını eleştiren Mamontov, "Avrupa mercileri Türk bakanların o ülkelerde Türk toplumuyla buluşmasını yasakladı, engelledi. Örneğin Almanya ve Hollanda’da Türk üst düzey mercilerin propaganda yapılmasına izin verilmedi. Oysa Türk muhalif güçleri, çok sakin şekilde bu diaspora ile çalıştı. Bunu çoğu kimse bilmez." dedi.

Rus gazeteciden şok tepki - Türk bakanlara...
19 Nisan 2017 Çarşamba 14:13

Ünlü Rus gazeteci Vladimir Mamontov, Avrupa’nın Türkiye’ye yönelik çifte standartlı davranışlarını canlı yayında eleştirdi. Referandum kampanyası düzenleyen Türk bakanlara yapılan saygısızlık hakkında da konuşan Mamontov,  ''Avrupa şimdi referandum sonuçlarıyla ilgili azınlık olan muhalifleri desteklemeye başlayacak. Biz bunu daha önce de gördük. Hatırlarsanız daha önce Avrupa mercileri Türk bakanların o ülkelerde Türk toplumuyla buluşmasını yasakladı, engelledi. Örneğin Almanya ve Hollanda’da Türk üst düzey mercilerin propaganda yapılmasına izin verilmedi. Oysa Türk muhalif güçleri, çok sakin şekilde bu diaspora ile çalıştı. Bunu çoğu kimse bilmez. Bu konuyu hiç gündeme bile getirmedik. Bu çok önemli.'' dedi. 

Rus gazeteci Mamontov, eleştirisine şöyle devam etti:

“Avrupa artık ne istiyor? Türkler yıllarca Avrupa üyesi olmak için başvurdular. Türkler çok zor yollardan geçti. Peki sonuç ne? Türkleri Avrupa Birliği’ne üye yaptılar mı? Türkleri Avrupa kapısından geri çevirdiler. Türkler şunu anladı: Onlara Avrupa üyeliği gözükmüyor.”  

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili ve Duma Eğitim Komisyonu Başkanı Vyaçeslav Nikonov ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılan 'diktatör' suçlamalarına karşı çıktı.

"Erdoğan'a 'diktatör' diyorsunuz, ama dünya ekonomi basını bu referandumu destekledi" diyen Nikonov, sözlerini şu sözlerle sürdürdü:

"Dünya medyasında ve bizim medyada da Türkiye'de yapılan referandumun böyle anlatılması çok tuhaf. Öncelikle ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'ı arayarak destek vermesi normal. Türkiye ABD'nin NATO'dan müttefiki. İkincisi Erdoğan bu referandumda neyi önerdi? Erdoğan eski parlamenter sisteminden başkanlık sistemine geçmeyi önerdi. ABD'de olduğu gibi. Evet bunu yaptı. Başkan olarak bakanları atayacak ve başka yetkilere sahip olacak.

Erdoğan, Trump ve Rusya'ya saldırıyorlar

Erdoğan'a karşı çıkan Türkiye'deki güçler liberal basınının destek verdiği güçler. Dikkatinizi çekerim ki bu liberal basın daha önce Trump'a da saldırdı. Rusya'ya da karşı saldırıyorlar. Avrupa'nın, batının liberal basını şimdi Erdoğan'a 'diktatör' diye saldırıyor. Bu basın Trump ve Rusya'dan da nefret ediyor. Ama iş dünyası, ekonomi basını Türkiye'deki referandumu destekledi. Bu basın referandumu 'çok rasyonel reform' olarak nitelendirdi. Batı liberal basını Erdoğan'a 'diktatör', referanduma 'rezalet' diye saldırırken, dünya ekonomi basını ise, referandumun Türkiye için güzel bir adım olduğunu vurgulamakta. Türk borsasındaki olumlu anlamda hareketlenme ve Türk Lirası'nın güçlendiğine dikkat çektiler."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.