Rusya'dan şok açıklama: 'Yeni bir dünya savaşı çıkabilir'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, şok açıklamalarda bulundu. Zaharova, Kore yarımadasındaki gerginliğin artmasının yeni bir dünya savaşına neden olabileceğini dile getirdi.

Rusya'dan şok açıklama: 'Yeni bir dünya savaşı çıkabilir'
15 Ağustos 2017 Salı 16:51

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Letonyalı Baltkom radyosuna konuştu. Kore yarımadasındaki gerginliğe konuşmasında değinen Zaharova, "Birçok kez Kore yarımadasında uçurumun kenarına gelindiğini söylemiştik. Ancak buna rağmen her gün Pyongyang’ın söylemlerini ve Washington’dan gelen açıklamaları duyuyoruz. Bu açıklamaların birbirinden farksız olması da paradoks. İki taraftan da açık bir güç kullanma tehdidi mevcut. Bir savaş çıkarsa, bu savaş uluslararası hukukun tamamen çiğneneceği küresel bir savaş olur. On binlerce, yüz binlerce sivil ölür" dedi.

ABD’nin diplomatik yollarla tüm uluslararası krizleri çözme imkanı olduğunu belirten Zaharova "Ama tüm bunlar unutuluyor" diyerek sözlerine devam etti.

Rusya ve Çin’in Kuzey Kore’nin füze denemeleri ve ortak ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarının durdurulmasını öngören "karşılıklı olarak dondurma" teklifinde bulunduğunu hatırlatan Zaharova, ekolojik tehditlere de değindi. Zaharova, "Etrafı okyanusla çevrili bir ülkeden söz ediyoruz. Böyle bir tehdit bölgesel olmaktan çok küresel. 2017 yılında insanlar nükleer silahın ne gibi bir tehdit oluşturduğunu, yani bunun tüm dünya için bir tehdit olduğunu anlamazsa, konuşmanın ne anlamı var ki" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.