Rusya'dan yeni Türkiye açıklaması

Rusya ve Türkiye ilişkileriyle ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamanın ardından, bugün Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Rusya'dan yeni Türkiye açıklaması
01 Haziran 2016 Çarşamba 14:01

Kremlin, Türkiye'ye ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kremlin sözcüsünün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından bugün yeni bir açıklama geldi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülen Rus uçağının ardından gerilen ilişkiler ile ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamasında Rusya'nın Türkiye'den hâlâ özür beklediğini belirten Sözcü Peskov, "Rusya, uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye’nin hâlâ ikili ilişkileri onarmak için gerekli adımları atmamasını üzüntüyle karşılıyor" şeklinde konuştu.

Sözcü Peskov, Türkiye'den özür, tazminat ve izahat beklediklerini de bir kez daha dile getirdi.

Rusya lideri Vladimir Putin'in ilişkileri düzeltmek istediklerine ancak ilk adımın Türkiye'den gelmesi gerektiğine yönelik açıklamasının ardından Türkiye-Rusya ilişkilerine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Acaba bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor onu anlamakta zorlanıyorum. Biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Rusya ile münasebetleri bozmak isteyen de biz değiliz" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.