Rusya: NATO kalkışma olacağını biliyordu!

Rusya, NATO'nun Türkiye'de gerçekleştirilecek darbe girişiminden haber olduğunu ancak Türkiye'yi uyarmadığını açıkladı.

Rusya: NATO kalkışma olacağını biliyordu!
21 Temmuz 2016 Perşembe 12:53

Rusya'da Türkiye ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. Moskova, NATO'nun darbe girişiminden haberi olduğunu ancak Türkiye'ye tek bir bilgi dahi vermediğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yaptığı açıklamada Türkiye'deki darbe girişiminin Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılan NATO zirvesinden sadece bir hafta sonra gerçekleştiğine dikkat çekti.

Zaharova açıklamasında "NATO, birlik üyesini muhtemel tehdit konusunda uyarmadı. En büyük askeri yapı olan ve güvenlik konusundaki çalışmalar için her türlü imkana sahip olan NATO, Türkiye'nin ve bölgenin güvenliğiyle ilgili tehdit hakkında tek bir bilgi dahi vermedi" ifadelerine yer verdi.

Rusya Sözcüsü Zaharova, Türkiye'de meşru hükümetin devrilmesi durumunda olabileceklere dikkat çekti ve "Meşru hükümeti devirme senaryosu olumsuz yönde gelişseydi, bu hem Türkiye'de bir trajediye yol açardı, hem de bölgede daha derin bir istikrarsızlığa sebep olurdu" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.